Anouk Wolf

Als zangdocent heb ik ervaring met jong, oud en iedereen ertussenin. Ik vind het heerlijk om samen met mijn leerlingen aan nummers te werken, ze te begeleiden op piano of gitaar en ze te coachen bij het zingen. Het geeft ontzettend veel voldoening om verbetering te merken naar aanleiding van mijn hulp. Maar het allerbelangrijkste vind ik dat er plezier gemaakt wordt: muziek is immers iets prachtigs waar we met volle teugen van mogen genieten.

Ik kijk graag samen met de leerling naar wat deze met de zanglessen wil bereiken. In mijn lessen komen tekstinterpretatie, het trainen van het muzikale gehoor en zangtechniek op basis van niveau aan bod. Verder richt ik me op (Engelse) uitspraak, het zingen van harmonieën en het opbouwen van zelfvertrouwen tijdens het zingen. Daarnaast ben ik thuis in veel verschillende stijlen, en mijn eigen smaak is ook erg uiteenlopend.

Zelf ben ik al van jongs af aan bezig met muziek en heb ik altijd geweten dat ik zangeres wilde worden. Op mijn vierde begon ik met zang- en pianolessen, en sindsdien ben ik eigenlijk nooit meer gestopt! Ondertussen ben ik net afgestudeerd van het conservatorium in Utrecht, in de richting Jazz&Pop Vocals.

Op dit moment ben ik veel bezig met mijn eigen muziek: ik ben een EP aan het opnemen voor mijn soloproject, die komend jaar zal uitkomen, en werk daarnaast aan nieuwe muziek met mijn band.

Lesdag

donderdag 11.00 - 19.00
Marjon Humalda

Zangles van Leonie was één van de beste ervaringen van de laatste jaren. Gepokt en gemazeld in het bedrijfsleven was ik op zoek naar iets wat nieuw en een beetje eng was, maar ook interessant om te ontdekken en leuk om te doen. Ik heb niet alleen best verdienstelijk leren zingen (meestalJ), maar ook heel veel andere dingen geleerd, van beter ademhalen tot op zoek naar je gevoel. Helaas ben ik verhuist naar “ver weg” en moet ik Leonie missen; haar subtiele hints, haar niet aflatend enthousiasme en haar continue focus op wat jij kunt.

Marjon Humalda / Leerling van 2018 tot 2020
Susan van Praag

De zanglessen van Leonie waren precies wat ik nodig had om mezelf voor te bereiden op mijn auditie voor het conservatorium. Leonie is enthousiast, pragmatisch, heeft goed door hoe ze haar leerlingen verder kan helpen en is niet bang om soms de vinger op de zere plek te leggen als dat nodig is om dit te bereiken. Tijdens haar lessen over o.a. techniek en inleving wist ze telkens de juiste dingen te zeggen om me de goede kant op te sturen. Daarnaast kon ik ook altijd bij haar terecht met mijn vragen en twijfels over de opleiding en heeft ze me hierin erg gesteund. Ik ben inmiddels aangenomen op het conservatorium in Utrecht en ben haar ontzettend dankbaar, want zonder haar had ik het niet gekund. Bedankt Leo!

Susan van Praag / Leerling, 24 jaar
Rianne van Wulften

Zangles krijgen van Leonie is niet alleen heel erg leuk, het is ook heel leerzaam! Je krijgt veel ruimte om zelf te bepalen wat je graag wil leren en welke nummers je zou willen zingen. Los van dat ze zelf een dijk van een stem heeft, heeft ze veel verstand van theorie, zangtechnieken en verschillende muziekstijlen. Ook weet Leonie precies welke zangtechnieken je nodig hebt om verder te kunnen, om te groeien. Ik ben nog steeds erg blij dat ik zangles van Leonie krijg, want dat is het helemaal waard!

Rianne van Wulften / leerling, 22 jaar