Els Brink

Zingen is de persoonlijkste vorm van muziek maken die ik ken. Voor mij is zingen een uitlaatklep, de perfecte manier om mijn gevoel te uiten als dat met woorden niet lukt. Het is spannend om jezelf zo kwetsbaar op te stellen. Tegelijkertijd is dat ook te gek, want dat maakt jouw geluid uniek!

Als docent kijk ik graag met je naar wat jij van mij wilt leren, dat kan zijn het zingen van hoge uithalen of moeilijke lijntjes, het overbrengen van emotie in je stem en fysiek, maar ook met zekerheid een nummer zingen of het schrijven van je eigen nummers.

Als je naar het conservatorium wilt kan ik je helpen met het voorbereiden van je auditie en het behandelen van muziektheorie.

Ik vind het belangrijk dat je plezier hebt in de lessen, welk doel je ook voor ogen hebt. De lesruimte is er om te experimenten en om te falen, want daar leer je het meeste van.

Ik ben Els Brink, zangeres, songwriter en zangdocente. Na mijn studie aan het ArtEZ Conservatorium waar ik met veel plezier aan de popacademie zang heb gestudeerd richt ik me op het maken van mijn eigen muziek voor mijn indie-pop band Planet Air, en het geven van zangles. Daarnaast zing ik graag nummers in voor films, games en reclames (je kunt me o.a. terug horen in de Always A Woman reclame van Wehkamp), en treed ik op samen met een gitarist als jazz-duo.

Optreden met mijn band Planet Air is wat ik het allerliefste doe, het geeft een enorme kick om alles los te kunnen laten en op te gaan in de muziek.

Lesdag

Zaterdag
11.00 tot 18.00
Susan van Praag

De zanglessen van Leonie waren precies wat ik nodig had om mezelf voor te bereiden op mijn auditie voor het conservatorium. Leonie is enthousiast, pragmatisch, heeft goed door hoe ze haar leerlingen verder kan helpen en is niet bang om soms de vinger op de zere plek te leggen als dat nodig is om dit te bereiken. Tijdens haar lessen over o.a. techniek en inleving wist ze telkens de juiste dingen te zeggen om me de goede kant op te sturen. Daarnaast kon ik ook altijd bij haar terecht met mijn vragen en twijfels over de opleiding en heeft ze me hierin erg gesteund. Ik ben inmiddels aangenomen op het conservatorium in Utrecht en ben haar ontzettend dankbaar, want zonder haar had ik het niet gekund. Bedankt Leo!

Susan van Praag / Leerling, 24 jaar
Rianne van Wulften

Zangles krijgen van Leonie is niet alleen heel erg leuk, het is ook heel leerzaam! Je krijgt veel ruimte om zelf te bepalen wat je graag wil leren en welke nummers je zou willen zingen. Los van dat ze zelf een dijk van een stem heeft, heeft ze veel verstand van theorie, zangtechnieken en verschillende muziekstijlen. Ook weet Leonie precies welke zangtechnieken je nodig hebt om verder te kunnen, om te groeien. Ik ben nog steeds erg blij dat ik zangles van Leonie krijg, want dat is het helemaal waard!

Rianne van Wulften / leerling, 22 jaar
Myrte de Jong

Ik heb sinds 3,5 jaar zangles van Leonie en ga met veel plezier naar elke les. De lessen hebben een goede balans tussen theorie, techniek en praktijk. De lessen zijn gezellig en ontspannen, maar ze zorgt ervoor dat ik elke keer weer met nieuw geleerde dingen naar huis ga. Leonie geeft goede, bruikbare aanwijzingen, maar ook het vertrouwen en de aanmoediging om net even dat extra uit jezelf en het nummer te halen. Ik raad Leonie als zangdocente zeker aan!

Myrte de Jong / Leerling, 27 jaar