Gabriëlle Waal

Ik ben in 2015 afgestuurd aan het Utrechts Conservatorium in de richting Jazz&Pop zang. Sindsdien heb ik in diverse bands en formaties gezongen, van close harmony groepen en backing vocals tot grootschalige koorprojecten. Dit bracht mij op verschillende podia in binnen-en buitenland waaronder het North Sea Jazz Festival en Tomorrowland. Ook schrijf en arrangeer ik graag, en geef ik sinds 2011 met veel plezier zang-en pianolessen.

Tijdens mijn zanglessen wordt er o.a. aandacht besteed aan zangtechniek en houding, maar ook performance en tekstinterpretatie komen aan bod. Het is voor mij heel belangrijk dat de leerling zich helemaal op zijn/haar gemak voelt zodat jij alles uit jezelf kan halen. We kunnen in de lessen alle kanten op; van songwriting tot voorbereiding op toelatingsexamens, musical, pop of jazz… samen kijken we wat jij nodig hebt en waar je het meeste van kan leren. Speerpunten in mijn les zijn: enthousiasme, persoonsgerichte aandacht en praktische technieken.

Lesdag

woensdag 16.00 - 22.00 uur
Marjon Humalda

Zangles van Leonie was één van de beste ervaringen van de laatste jaren. Gepokt en gemazeld in het bedrijfsleven was ik op zoek naar iets wat nieuw en een beetje eng was, maar ook interessant om te ontdekken en leuk om te doen. Ik heb niet alleen best verdienstelijk leren zingen (meestalJ), maar ook heel veel andere dingen geleerd, van beter ademhalen tot op zoek naar je gevoel. Helaas ben ik verhuist naar “ver weg” en moet ik Leonie missen; haar subtiele hints, haar niet aflatend enthousiasme en haar continue focus op wat jij kunt.

Marjon Humalda / Leerling van 2018 tot 2020
Susan van Praag

De zanglessen van Leonie waren precies wat ik nodig had om mezelf voor te bereiden op mijn auditie voor het conservatorium. Leonie is enthousiast, pragmatisch, heeft goed door hoe ze haar leerlingen verder kan helpen en is niet bang om soms de vinger op de zere plek te leggen als dat nodig is om dit te bereiken. Tijdens haar lessen over o.a. techniek en inleving wist ze telkens de juiste dingen te zeggen om me de goede kant op te sturen. Daarnaast kon ik ook altijd bij haar terecht met mijn vragen en twijfels over de opleiding en heeft ze me hierin erg gesteund. Ik ben inmiddels aangenomen op het conservatorium in Utrecht en ben haar ontzettend dankbaar, want zonder haar had ik het niet gekund. Bedankt Leo!

Susan van Praag / Leerling, 24 jaar
Rianne van Wulften

Zangles krijgen van Leonie is niet alleen heel erg leuk, het is ook heel leerzaam! Je krijgt veel ruimte om zelf te bepalen wat je graag wil leren en welke nummers je zou willen zingen. Los van dat ze zelf een dijk van een stem heeft, heeft ze veel verstand van theorie, zangtechnieken en verschillende muziekstijlen. Ook weet Leonie precies welke zangtechnieken je nodig hebt om verder te kunnen, om te groeien. Ik ben nog steeds erg blij dat ik zangles van Leonie krijg, want dat is het helemaal waard!

Rianne van Wulften / leerling, 22 jaar