Leonie Tielemans

Mijn naam is Leonie Tielemans en ik ben professioneel zangeres en zangdocent, afgestudeerd aan het conservatorium van Utrecht in de richting lichte muziek zang en als afstudeerrichting educatie, en heb mijn master diploma behaald aan het conservatorium van Amsterdam. Ik heb veel ervaring op het podium opgedaan als zangeres en ik geef sinds 2006 zanglessen en workshops, daarnaast begeleid ik diverse koren.

Ik zing en schrijf ook liedjes. Zolang ik me kan herinneren, vervult muziek een belangrijke rol in mijn leven. Mijn ultieme doel is om mensen te raken met mijn eigen muziek. Ik haal inspiratie voor mijn nummers en teksten uit mijn eigen leven en de prachtige natuur. Ik fuseer de mooie klanken uit de jazz, met eigentijdse pop-beats en de intensiteit uit de soul. Ik probeer deze grenzen te verleggen en vervagen met mijn muziek. Mijn muziek is oprecht en uit het hart. Samen met mijn creatieve bandleden, ieder met een persoonlijke inbreng en eigen verhaal, breng ik subtiele ballads en opzwepende stukken met een moderne groove. We proberen altijd het avontuur aan te gaan. Ik voer graag mensen mee met mijn muzikale verhalen en beeldende teksten en ik probeer mijn publiek diep in het hart te raken.

www.leonietielemans.nl

Lesdagen

Zangles: dinsdag en woensdag 14.30 - 22.00 uur
Groepsles: donderdag 20.00 - 22.00
Susan van Praag

De zanglessen van Leonie waren precies wat ik nodig had om mezelf voor te bereiden op mijn auditie voor het conservatorium. Leonie is enthousiast, pragmatisch, heeft goed door hoe ze haar leerlingen verder kan helpen en is niet bang om soms de vinger op de zere plek te leggen als dat nodig is om dit te bereiken. Tijdens haar lessen over o.a. techniek en inleving wist ze telkens de juiste dingen te zeggen om me de goede kant op te sturen. Daarnaast kon ik ook altijd bij haar terecht met mijn vragen en twijfels over de opleiding en heeft ze me hierin erg gesteund. Ik ben inmiddels aangenomen op het conservatorium in Utrecht en ben haar ontzettend dankbaar, want zonder haar had ik het niet gekund. Bedankt Leo!

Susan van Praag / Leerling, 24 jaar
Rianne van Wulften

Zangles krijgen van Leonie is niet alleen heel erg leuk, het is ook heel leerzaam! Je krijgt veel ruimte om zelf te bepalen wat je graag wil leren en welke nummers je zou willen zingen. Los van dat ze zelf een dijk van een stem heeft, heeft ze veel verstand van theorie, zangtechnieken en verschillende muziekstijlen. Ook weet Leonie precies welke zangtechnieken je nodig hebt om verder te kunnen, om te groeien. Ik ben nog steeds erg blij dat ik zangles van Leonie krijg, want dat is het helemaal waard!

Rianne van Wulften / leerling, 22 jaar
Myrte de Jong

Ik heb sinds 3,5 jaar zangles van Leonie en ga met veel plezier naar elke les. De lessen hebben een goede balans tussen theorie, techniek en praktijk. De lessen zijn gezellig en ontspannen, maar ze zorgt ervoor dat ik elke keer weer met nieuw geleerde dingen naar huis ga. Leonie geeft goede, bruikbare aanwijzingen, maar ook het vertrouwen en de aanmoediging om net even dat extra uit jezelf en het nummer te halen. Ik raad Leonie als zangdocente zeker aan!

Myrte de Jong / Leerling, 27 jaar