Leonie Tielemans

Zangles geven en zelf zingen zijn beiden een passie van mij. Ik help mensen graag om beter te worden in het zingen, om dat ene nummer te kunnen zingen of die ene noot te halen, of om je net over die drempel te halen. Zingen is fantastisch, je kunt er je gevoel in kwijt, je kunt er echt wat mee zeggen en overbrengen, maar het is ook eng om jezelf bloot te geven. Ik stimuleer leerlingen om te doen wat ze eerder niet durfden, ik help leerlingen technisch beter hun stem te gebruiken, en ik help leerlingen om dat gevoel in een nummer te leggen en om dat ook over te brengen op publiek.

Naast de zanglessen geef ik ook solfège lessen. Aan leerlingen die zich voorbereiden op een toelating voor een muziekopleiding of aan leerlingen die graag wat theoretische kennis willen.

Ik ben Leonie Tielemans, afgestudeerd aan het conservatorium van Utrecht in de richting lichte muziek zang en als afstudeerrichting educatie, en heb mijn master diploma behaald aan het conservatorium van Amsterdam. Ik sta zelf regelmatig op het podium in verschillende formaties. Neem een kijkje op mijn eigen website: www.leonietielemans.nl

Lesdagen

Zangles: dinsdag en woensdag 14.30 - 22.00 uur
Groepsles: donderdag 20.00 - 22.00
Susan van Praag

De zanglessen van Leonie waren precies wat ik nodig had om mezelf voor te bereiden op mijn auditie voor het conservatorium. Leonie is enthousiast, pragmatisch, heeft goed door hoe ze haar leerlingen verder kan helpen en is niet bang om soms de vinger op de zere plek te leggen als dat nodig is om dit te bereiken. Tijdens haar lessen over o.a. techniek en inleving wist ze telkens de juiste dingen te zeggen om me de goede kant op te sturen. Daarnaast kon ik ook altijd bij haar terecht met mijn vragen en twijfels over de opleiding en heeft ze me hierin erg gesteund. Ik ben inmiddels aangenomen op het conservatorium in Utrecht en ben haar ontzettend dankbaar, want zonder haar had ik het niet gekund. Bedankt Leo!

Susan van Praag / Leerling, 24 jaar
Rianne van Wulften

Zangles krijgen van Leonie is niet alleen heel erg leuk, het is ook heel leerzaam! Je krijgt veel ruimte om zelf te bepalen wat je graag wil leren en welke nummers je zou willen zingen. Los van dat ze zelf een dijk van een stem heeft, heeft ze veel verstand van theorie, zangtechnieken en verschillende muziekstijlen. Ook weet Leonie precies welke zangtechnieken je nodig hebt om verder te kunnen, om te groeien. Ik ben nog steeds erg blij dat ik zangles van Leonie krijg, want dat is het helemaal waard!

Rianne van Wulften / leerling, 22 jaar
Myrte de Jong

Ik heb sinds 3,5 jaar zangles van Leonie en ga met veel plezier naar elke les. De lessen hebben een goede balans tussen theorie, techniek en praktijk. De lessen zijn gezellig en ontspannen, maar ze zorgt ervoor dat ik elke keer weer met nieuw geleerde dingen naar huis ga. Leonie geeft goede, bruikbare aanwijzingen, maar ook het vertrouwen en de aanmoediging om net even dat extra uit jezelf en het nummer te halen. Ik raad Leonie als zangdocente zeker aan!

Myrte de Jong / Leerling, 27 jaar