[vc_row][vc_column]

Muriel van Eersel

[vc_column_text]De beste zanger van je badkamer of auditie voor het conservatorium? Zangles begint met wat jíj wilt.
Mijn ervaring is dat elke leerling met een andere reden op les komt. Misschien heb je altijd graag willen zingen maar vond je het erg spannend. Misschien zit je in een koor of band, of schrijf je nummers en wil je hulp bij het ontwikkelen van je stem en techniek. Ook een voorbereiding op een conservatoriumopleiding is mogelijk. Ik heb geen vast lesprogramma, maar pas de inhoud aan aan de wensen van de leerling, zodat jij jouw doel kan bereiken.
Samen onderzoeken we waar de magie van een nummer vandaan komt, zodat je die kunt vangen in je zang en presentatie. Door aan adem, techniek en houding te werken, leer je comfortabeler zingen en ontwikkel je je stemgeluid. Als je in een band zingt, help ik je met microfoontechniek en podiumpresentatie. We kunnen ook dieper ingaan op theorie, wat handig is als je met anderen samenspeelt of jezelf wilt begeleiden op piano of gitaar.
Als zangdocent vind ik het erg inspirerend om het proces dat leerlingen doormaken te mogen begeleiden en mee te maken. Ook geniet ik als Orthopedagoog enorm van het lesgeven aan kinderen en jongeren.

Het vertellen van verhalen. Dat is wat mij inspireert wanneer ik als zangeres op het podium sta. Deze verhalen worden ingekleurd door mijn bandleden met alles van subtiele laagjes tot gierende solo’s. Ik houd van veelzijdigheid. Stukken uit de jazz, jaren ’60, pop en flamenco kwamen voorbij tijdens mijn concert ‘Break the Silence’, waarmee ik in 2014 afstudeerde aan het Utrechts Conservatorium. Voordat ik op mijn zeventiende aan deze opleiding begon, heb ik tien jaar klarinet-, cello- en zanglessen gevolgd. Zang bleek mijn grootste passie. Dit ontdekte ik bij een popband met eigen werk en een theatergroep waarmee ik musicals opvoerde gericht op jonge kinderen.

Ik betreed regelmatig het podium als frontvrouw van coverbands of in duo-vorm met lichte popmuziek en jazz.[/vc_column_text][vc_column_text css=”.vc_custom_1521906597396{margin-top: 1.5rem !important;}”]

Het vertellen van verhalen. Dat is wat mij inspireert wanneer ik als zangeres op het podium sta. Deze verhalen worden ingekleurd door mijn bandleden met alles van subtiele laagjes tot gierende solo’s. Ik houd van veelzijdigheid. Stukken uit de jazz, jaren ’60, pop en flamenco kwamen voorbij tijdens mijn concert ‘Break the Silence’, waarmee ik in 2014 afstudeerde aan het Utrechts Conservatorium. Voordat ik op mijn zeventiende aan deze opleiding begon, heb ik tien jaar klarinet-, cello- en zanglessen gevolgd. Zang bleek mijn grootste passie. Dit ontdekte ik bij een popband met eigen werk en een theatergroep waarmee ik musicals opvoerde gericht op jonge kinderen.

Ik betreed regelmatig het podium als frontvrouw van Eighty-Eight, een energieke, achtkoppige coverband. Ook ben ik vaak te zien in duo-vorm met lichte popmuziek en jazz of als backing vocalist.

[/vc_column_text]

[/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row” el_class=”accent1_bg”][vc_column]

Lesdag

Maandag
13.45 - 21.15 uur
[/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][vc_video link=”//www.youtube.com/watch?v=daZ96GxF_W8″][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row_content_no_spaces”][vc_column]
Marjon Humalda

Zangles van Leonie was één van de beste ervaringen van de laatste jaren. Gepokt en gemazeld in het bedrijfsleven was ik op zoek naar iets wat nieuw en een beetje eng was, maar ook interessant om te ontdekken en leuk om te doen. Ik heb niet alleen best verdienstelijk leren zingen (meestalJ), maar ook heel veel andere dingen geleerd, van beter ademhalen tot op zoek naar je gevoel. Helaas ben ik verhuist naar “ver weg” en moet ik Leonie missen; haar subtiele hints, haar niet aflatend enthousiasme en haar continue focus op wat jij kunt.

Marjon Humalda / Leerling van 2018 tot 2020
Susan van Praag

De zanglessen van Leonie waren precies wat ik nodig had om mezelf voor te bereiden op mijn auditie voor het conservatorium. Leonie is enthousiast, pragmatisch, heeft goed door hoe ze haar leerlingen verder kan helpen en is niet bang om soms de vinger op de zere plek te leggen als dat nodig is om dit te bereiken. Tijdens haar lessen over o.a. techniek en inleving wist ze telkens de juiste dingen te zeggen om me de goede kant op te sturen. Daarnaast kon ik ook altijd bij haar terecht met mijn vragen en twijfels over de opleiding en heeft ze me hierin erg gesteund. Ik ben inmiddels aangenomen op het conservatorium in Utrecht en ben haar ontzettend dankbaar, want zonder haar had ik het niet gekund. Bedankt Leo!

Susan van Praag / Leerling, 24 jaar
Rianne van Wulften

Zangles krijgen van Leonie is niet alleen heel erg leuk, het is ook heel leerzaam! Je krijgt veel ruimte om zelf te bepalen wat je graag wil leren en welke nummers je zou willen zingen. Los van dat ze zelf een dijk van een stem heeft, heeft ze veel verstand van theorie, zangtechnieken en verschillende muziekstijlen. Ook weet Leonie precies welke zangtechnieken je nodig hebt om verder te kunnen, om te groeien. Ik ben nog steeds erg blij dat ik zangles van Leonie krijg, want dat is het helemaal waard!

Rianne van Wulften / leerling, 22 jaar
[/vc_column][/vc_row]