Noortje van der Meer

Mijn zanglessen draaien om de leerlingen! In de lessen ga ik samen met de leerling op zoek naar wat hij/zij wil leren. En met die doelen gaan we lekker aan de slag. Aandachtspunten kunnen zijn: verhaal/interpretatie (hoe breng je iets over in zang), techniek (hoe gebruik je je stem optimaal en wat komt daar allemaal bij kijken), en het allerbelangrijkste: plezier! Daarnaast ben ik ook bekend met de Complete Vocal Technique (CVT). Soms kan het spannend zijn om te zingen, maar in de les zal je ontdekken hoe leuk zingen is en hoeveel plezier je eruit kan halen.

Ik zing in vocal group Altered Five. Daar heb ik de rol van sopraan en zing soms bizar hoge lijntjes en vaak mag ik de melodie zingen. De – soms wel – vijf-stemmige harmonieën die je samen creëert, vind ik het vetst aan close harmony zingen. Het geeft me vaak kippenvel. Daarnaast vind ik het heel leuk om de rol van backing vocal op me te nemen, dus hier ben ik dan ook vaak mee bezig (ik zing bijvoorbeeld bij Maeland en heb m’n eigen backing vocal trio met twee andere dames). Ook zing ik regelmatig covers op feesten en partijen of zing ik in een kleinere bezetting. Van alles wat dus! En dat vind ik zo leuk aan zingen: er is zóveel mogelijk!