Noortje van der Meer

Mijn zanglessen draaien om de leerlingen! In de lessen ga ik samen met de leerling op zoek naar wat hij/zij wil leren. En met die doelen gaan we lekker aan de slag. Aandachtspunten kunnen zijn: verhaal/interpretatie (hoe breng je iets over in zang), techniek (hoe gebruik je je stem optimaal en wat komt daar allemaal bij kijken), en het allerbelangrijkste: plezier! Daarnaast ben ik ook bekend met de Complete Vocal Technique (CVT). Soms kan het spannend zijn om te zingen, maar in de les zal je ontdekken hoe leuk zingen is en hoeveel plezier je eruit kan halen.

Ik zing in vocal group Altered Five. Daar heb ik de rol van sopraan en zing soms bizar hoge lijntjes en vaak mag ik de melodie zingen. De – soms wel – vijf-stemmige harmonieën die je samen creëert, vind ik het vetst aan close harmony zingen. Het geeft me vaak kippenvel. Daarnaast vind ik het heel leuk om de rol van backing vocal op me te nemen, dus hier ben ik dan ook vaak mee bezig (ik zing bijvoorbeeld bij Maeland en heb m’n eigen backing vocal trio met twee andere dames). Ook zing ik regelmatig covers op feesten en partijen of zing ik in een kleinere bezetting. Van alles wat dus! En dat vind ik zo leuk aan zingen: er is zóveel mogelijk!

Lesdag

donderdag
12.00 - 19.00 uur
Marjon Humalda

Zangles van Leonie was één van de beste ervaringen van de laatste jaren. Gepokt en gemazeld in het bedrijfsleven was ik op zoek naar iets wat nieuw en een beetje eng was, maar ook interessant om te ontdekken en leuk om te doen. Ik heb niet alleen best verdienstelijk leren zingen (meestalJ), maar ook heel veel andere dingen geleerd, van beter ademhalen tot op zoek naar je gevoel. Helaas ben ik verhuist naar “ver weg” en moet ik Leonie missen; haar subtiele hints, haar niet aflatend enthousiasme en haar continue focus op wat jij kunt.

Marjon Humalda / Leerling van 2018 tot 2020
Susan van Praag

De zanglessen van Leonie waren precies wat ik nodig had om mezelf voor te bereiden op mijn auditie voor het conservatorium. Leonie is enthousiast, pragmatisch, heeft goed door hoe ze haar leerlingen verder kan helpen en is niet bang om soms de vinger op de zere plek te leggen als dat nodig is om dit te bereiken. Tijdens haar lessen over o.a. techniek en inleving wist ze telkens de juiste dingen te zeggen om me de goede kant op te sturen. Daarnaast kon ik ook altijd bij haar terecht met mijn vragen en twijfels over de opleiding en heeft ze me hierin erg gesteund. Ik ben inmiddels aangenomen op het conservatorium in Utrecht en ben haar ontzettend dankbaar, want zonder haar had ik het niet gekund. Bedankt Leo!

Susan van Praag / Leerling, 24 jaar
Rianne van Wulften

Zangles krijgen van Leonie is niet alleen heel erg leuk, het is ook heel leerzaam! Je krijgt veel ruimte om zelf te bepalen wat je graag wil leren en welke nummers je zou willen zingen. Los van dat ze zelf een dijk van een stem heeft, heeft ze veel verstand van theorie, zangtechnieken en verschillende muziekstijlen. Ook weet Leonie precies welke zangtechnieken je nodig hebt om verder te kunnen, om te groeien. Ik ben nog steeds erg blij dat ik zangles van Leonie krijg, want dat is het helemaal waard!

Rianne van Wulften / leerling, 22 jaar