Tjade van Zwanenburg

Iedereen heeft een stem en iedereen kan zingen, daar ben ik van overtuigd. Door mijn kennis van vele verschillende zangmethodes weet ik alles uit je stem te halen, waardoor je noten gaat zingen waarvan je nooit had verwacht dat je het zou kunnen. Daarnaast werk ik veel vanuit de interpretatie van een lied, want hoe goed je ook kan zingen, een lied moet altijd nog verteld worden.

Mijn aanpak is meer technisch; tijdens de les zullen we niet alleen repertoire behandelen, maar we zullen ook veel oefeningen doen zodat je je stem beter leert kennen en beheersen. Want ook de stem is een instrument die je moet leren bespelen.​

 

Ik ben in 2017 afgestudeerd aan de opleiding Muziektheater (Bachelor of Music) aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Sinds mijn afstuderen werkte ik als zanger in de Efteling, verzorgde ik meerdere workshops op het gebied van zangtechniek en werk ik als stand-in acteur bij televisieprogramma’s van EndemolShine en Talpa. Ook was ik werkzaam als zangdocent in Amsterdam en als vocal coach in samenwerking met Barrie Stevens en de RTL Talent Academy. Daarnaast werk ik als ademcoach samen met fysiotherapeuten bij het revalidatieproces van corona- en longpatiënten.

Lesdag

Zondag
11.00 - 17.45 uur
Marjon Humalda

Zangles van Leonie was één van de beste ervaringen van de laatste jaren. Gepokt en gemazeld in het bedrijfsleven was ik op zoek naar iets wat nieuw en een beetje eng was, maar ook interessant om te ontdekken en leuk om te doen. Ik heb niet alleen best verdienstelijk leren zingen (meestalJ), maar ook heel veel andere dingen geleerd, van beter ademhalen tot op zoek naar je gevoel. Helaas ben ik verhuist naar “ver weg” en moet ik Leonie missen; haar subtiele hints, haar niet aflatend enthousiasme en haar continue focus op wat jij kunt.

Marjon Humalda / Leerling van 2018 tot 2020
Susan van Praag

De zanglessen van Leonie waren precies wat ik nodig had om mezelf voor te bereiden op mijn auditie voor het conservatorium. Leonie is enthousiast, pragmatisch, heeft goed door hoe ze haar leerlingen verder kan helpen en is niet bang om soms de vinger op de zere plek te leggen als dat nodig is om dit te bereiken. Tijdens haar lessen over o.a. techniek en inleving wist ze telkens de juiste dingen te zeggen om me de goede kant op te sturen. Daarnaast kon ik ook altijd bij haar terecht met mijn vragen en twijfels over de opleiding en heeft ze me hierin erg gesteund. Ik ben inmiddels aangenomen op het conservatorium in Utrecht en ben haar ontzettend dankbaar, want zonder haar had ik het niet gekund. Bedankt Leo!

Susan van Praag / Leerling, 24 jaar
Rianne van Wulften

Zangles krijgen van Leonie is niet alleen heel erg leuk, het is ook heel leerzaam! Je krijgt veel ruimte om zelf te bepalen wat je graag wil leren en welke nummers je zou willen zingen. Los van dat ze zelf een dijk van een stem heeft, heeft ze veel verstand van theorie, zangtechnieken en verschillende muziekstijlen. Ook weet Leonie precies welke zangtechnieken je nodig hebt om verder te kunnen, om te groeien. Ik ben nog steeds erg blij dat ik zangles van Leonie krijg, want dat is het helemaal waard!

Rianne van Wulften / leerling, 22 jaar