Fenne Scholte

Het leukste aan zangles geven vind ik de verschillen tussen iedere leerling. Ik heb ervaring met alle leeftijden en niveaus en ben niet bang voor een uitdaging! Het is heerlijk om samen lekker aan de slag te gaan en om te zorgen dat de leerling er het beste uitkomt. Dat betekent niet dat het eindresultaat altijd maar “goed” moet zijn, want wat is “goed”? Voor mij is het geslaagd als de leerling zich fijn voelt en plezier heeft in het muziek maken.

In mijn lessen kunnen we werken aan techniek, harmonieleer, tekstinterpretatie en het trainen van het muzikale gehoor. Maar ook werk ik veel aan zelfvertrouwen opbouwen tijdens het zingen en het zorgen dat iemand fijn in diens schoenen staat. Hoe zing je iets vanuit je hart? Hoe kun je in een nummer wat je zelf niet geschreven hebt, toch je eigen verhaal kwijt? Ook als je zelf nummers schrijft, vind ik het heel leuk, om daar mee aan de slag te gaan, kijkende naar: hoe het nummer in elkaar zit, de tekst en de vorm/compositie van het nummer.

Zelf ben ik opgegroeid in een muzikale familie en ben ik al van jongs af aan bezig met muziek en mijn passie daarvoor. Al heel lang schrijf ik eigen nummers en ben ik bezig met arrangeren en componeren voor verschillende instrumentale bezettingen. In 2020 heb ik mijn debuut album “Hope” uitgebracht met veel plezier. Ook heb ik al op verschillende gave plekken gestaan, o.a. Tivoli Vredenburg, het Grachtenfestival (Amsterdam) en het Fringe Festival (Amsterdam). In 2022 is er een item over mij gemaakt door de NTR, die is uitgezonden op NPO 2.

Lesdag

zondag 10.00 - 17.00 uur
Marjon Humalda

Zangles van Leonie was één van de beste ervaringen van de laatste jaren. Gepokt en gemazeld in het bedrijfsleven was ik op zoek naar iets wat nieuw en een beetje eng was, maar ook interessant om te ontdekken en leuk om te doen. Ik heb niet alleen best verdienstelijk leren zingen (meestalJ), maar ook heel veel andere dingen geleerd, van beter ademhalen tot op zoek naar je gevoel. Helaas ben ik verhuist naar “ver weg” en moet ik Leonie missen; haar subtiele hints, haar niet aflatend enthousiasme en haar continue focus op wat jij kunt.

Marjon Humalda / Leerling van 2018 tot 2020
Susan van Praag

De zanglessen van Leonie waren precies wat ik nodig had om mezelf voor te bereiden op mijn auditie voor het conservatorium. Leonie is enthousiast, pragmatisch, heeft goed door hoe ze haar leerlingen verder kan helpen en is niet bang om soms de vinger op de zere plek te leggen als dat nodig is om dit te bereiken. Tijdens haar lessen over o.a. techniek en inleving wist ze telkens de juiste dingen te zeggen om me de goede kant op te sturen. Daarnaast kon ik ook altijd bij haar terecht met mijn vragen en twijfels over de opleiding en heeft ze me hierin erg gesteund. Ik ben inmiddels aangenomen op het conservatorium in Utrecht en ben haar ontzettend dankbaar, want zonder haar had ik het niet gekund. Bedankt Leo!

Susan van Praag / Leerling, 24 jaar
Rianne van Wulften

Zangles krijgen van Leonie is niet alleen heel erg leuk, het is ook heel leerzaam! Je krijgt veel ruimte om zelf te bepalen wat je graag wil leren en welke nummers je zou willen zingen. Los van dat ze zelf een dijk van een stem heeft, heeft ze veel verstand van theorie, zangtechnieken en verschillende muziekstijlen. Ook weet Leonie precies welke zangtechnieken je nodig hebt om verder te kunnen, om te groeien. Ik ben nog steeds erg blij dat ik zangles van Leonie krijg, want dat is het helemaal waard!

Rianne van Wulften / leerling, 22 jaar