Fenne Scholte

Het leukste aan zangles geven vind ik de verschillen tussen iedere leerling. Ik heb ervaring met alle leeftijden en niveaus en ben niet bang voor een uitdaging! Het is heerlijk om samen lekker aan de slag te gaan en om te zorgen dat de leerling er het beste uitkomt. Dat betekent niet dat het eindresultaat altijd maar “goed” moet zijn, want wat is “goed”? Voor mij is het geslaagd als de leerling zich fijn voelt en plezier heeft in het muziek maken.

In mijn lessen kunnen we werken aan techniek, harmonieleer, tekstinterpretatie en het trainen van het muzikale gehoor. Maar ook werk ik veel aan zelfvertrouwen opbouwen tijdens het zingen en het zorgen dat iemand fijn in diens schoenen staat. Hoe zing je iets vanuit je hart? Hoe kun je in een nummer wat je zelf niet geschreven hebt, toch je eigen verhaal kwijt? Ook als je zelf nummers schrijft, vind ik het heel leuk, om daar mee aan de slag te gaan, kijkende naar: hoe het nummer in elkaar zit, de tekst en de vorm/compositie van het nummer.

Zelf ben ik opgegroeid in een muzikale familie en ben ik al van jongs af aan bezig met muziek en mijn passie daarvoor. Al heel lang schrijf ik eigen nummers en ben ik bezig met arrangeren en componeren voor verschillende instrumentale bezettingen. In 2020 heb ik mijn debuut album “Hope” uitgebracht met veel plezier. Ook heb ik al op verschillende gave plekken gestaan, o.a. Tivoli Vredenburg, het Grachtenfestival (Amsterdam) en het Fringe Festival (Amsterdam). In 2022 is er een item over mij gemaakt door de NTR, die is uitgezonden op NPO 2.

zondag 10.00 - 17.00 uur